Fesťáky.cz > fesťáky > FUTURUM FOOD FEST
FUTURUM FOOD FEST
19.10 - 20.10.2018, Brno (OC Futurum Brno)


Popis:
Přijďte 19. a 20. října na Futurum Food Fest a ochutnejte vybrané kulinářské speciality z celého světa. Připravte si chuťové pohárky na lahodné pokrmy z různých koutů Ameriky nebo Asie. Tentokrát nebudou chybět ani vyhlášené francouzské dobroty nebo česká klasika.

Své umění vám představí přední brněnské podniky – Pablo Escobar, Red Piranha, Kafe & Kobliha a spousta dalších.

Milovníky asijské a orientální kuchyně potěší thajská jídla, která připraví Red Piranha,… více

Adresa:
OC Futurum Brno
Vídeňská 100
Brno

Pablo Escobar

Proslulé burgery od Pabla – housky z domácí pekárny, kvalitní hovězí maso a jedinečné omáčky.

  • Monty Jack Burger (Houska upečená v Pablově rodinné pekárně, 100% hovězí mleté maso s najemno strouhaným anglickým cheddarem by Pablo, sýrová omáčka z cheddaru a ementálu, ledový salát a nakládaný okurek)
  • Relisher Burger (Houska upečená v Pablově rodinné pekárně, 100% hovězí mleté maso s bylinkovým máslem by Pablo, plátky opečené za studena uzené slaniny, relish z červené cibulky, okurku a kapar, majonéza, ledový salát.)

Red Piranha

Vyhlášené asijské speciality dotažené k dokonalosti.

  • Thajská polévka tom yum
  • Kuřecí sweet & sour s jasmínovou rýží
  • Restované pšeničné nudle s kachním masem

Kafe & Kobliha

Osm druhů těch nejlepších donutů a dva festivalové speciály.

Cupcakekárna

Vybrané druhy lahodných cupcakes – sezónní speciály i osvědčená klasika.

  • Raffaello
  • Čokoládové pokušení se slaným karamelem
  • Cupcake á la francouzská OPERA
  • Brownies
  • Red velvet
  • Dýňový
  • Čokoládovo–ovocný z bezlepkové mouky
  • VEGAN cupcake z bezlepkové mouky

Hmyz na talíři

Hmyzí speciality pro odvážné.

  • Cvrček banánový na másle s koriandrem
  • Zophobas na chilli a česneku
  • Saranče na červeném víně

Zase rýže

Vybrané delikatesy z celého Vietnamu vaří Long Tran.

  • Xa xiu – vietnamská specialita, nudle s masem
  • Smažené rolky Nem Ran
  • Smažená žabí stehýnka
  • Dango – sladké kuličky plněné burákovým máslem

Cochin Café

Jihoindická kuchyně z oblasti Kerala.

  • samosa – smažená vegetariánská taštička plněná brambory, hráškem, kešu oříšky a rozličným kořením typickým pro jižní Indii
  • beef cutlet Kerala – keralský smažený „karbanátek“ z libového hovězího masa s kořením, zázvorem, chilli
  • masala čaj – indický aromatický horký čajový nápoj z mléka, zázvoru, kardamomu, skořice a dalšího koření
  • dum Biriyani – kuřecí kari na jihoindický způsob, rýže basmati s ghee, kešu ořechy, rozinkami, koriandrem
  • trojbarevné idly s trojbarevným chutney – tradiční jihoindická svačinka z fermentované rýže a mungo (barveno čistě zeleninou), podáváno se třemi druhy chutney
  • domácí chutney – ke streetfoodovým snackům zdarma rajčatovo–cibulové sladkokyselé pikantní chutney připravované s 9 druhy koření

DEBUT (pouze v sobotu)

Osvědčená klasika z našich českých luhů a hájů.

  • smetanový krém s konfitovaným česnekem
  • zvěřina na černém pivu s pastinákovým pyré

Eh bistro

Netradiční pozdravy ze země javorových listů.

  • poutine – kanadská specialita, domácí smažené hranolky s omáčkou z hovězího vývaru a sýrem
  • french fries s několika druhy dipů
  • nealko limonády
  • kanadské whisky

Lec Kůk + Meet & Eat

Vytříbené pokrmy ze surovin pocházejících přímo z kolébky evropské gastronomie.

  • quiche – francouzské slané koláče v několika variantách
  • Paris-Brest – věnečky z odpalovaného těsta
  • brownies – legendární čokoládový dezert v bezlepkové podobě
  • Mousse au chocolat – čokoládová pěna zdobená ovocem, bezlepková, bezlaktózová
  • hovězí po burgundsku – vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě, pomalu vařené s kořenovou zeleninou v červeném víně, přílohou bude domácí bageta od Lec Kůk

Waffle

Sladké i slané variace oblíbené pochoutky z Francie a Belgie.

  • jahody se šlehačkou
  • Nutella se šlehačkou a lískovými oříšky
  • banán se šlehačkou
  • jablečné pyré se šlehačkou a skořicí
  • kokosový krém se šlehačkou a kokosem
  • zapečené se slaninou, čedarem a pažitkovým dipem
  • zapečené se slaninou, špenátem a česnekovým dipem

Anne’s Foodtruck

To nejlepší z Mexika od Anny.

  • Burritos – hovězí chilli con carne, karamel. cibulka, salát, cheddar, rajčata
  • Burritos – trhané hovězí, pečená paprika, rýže, chilli-čokoládová omáčka
  • Sýrová Quesadilla – jalapeños, fazole, sýr, koriandr

Jovia Nalwanga

Autentické pochoutky nejen z Afriky přiveze Jovia Nalwanga.

  • africký kebab s opečenými bramborami
  • pilaf s masem a zeleninou
  • čapátí s masem a zeleninou
  • banánová palačinka

Kočovný pivovar Albert

  • pět druhů čepovaných piv
  • pochutiny k pivu

Vinotéka Futurum

  • 16 druhů lahvových vín s přívlastkem
  • 3 sudová vína

Křupkafé

  • výběrová káva servírovaná v kelímku, nebo ve sladkém kornoutu

Tropico

  • Tajemství festivalu – mango a maracuja pyré
  • Banana dream – banánové pyré
  • Pina Colada – ananasový džus s kokosovou vodou
  • Mango lassí – mangové pyré, jogurt a kardamon
Harmonogram pro den:
Název Od Do